2012. június 13., szerda

A boldog élet titka

Az elmúlt napokban-hetekben mind a családunkban, mind a blogos ismerősök körében élénk téma, hogy szabad-e Spanyolországot választani most, ebben a helyzetben. Bár én már döntöttem, mikor Verát kiváncsiságból megkérdeztem, szabad e maradni-jönni Spanyolországba, de válaszában annyira szívemből szólt, hogy úgy gondoltam, ezt muszáj megosztanom másokkal is, akik esetleg hasonló cipőben járnak:

"Ha engem kerdezel en nem irnek olyat senkinek, hogy futas :DDD Csak azt, hogy hallgass a belso hangra - en sem kovetem a mediat, immarom 6 eve tv-t sem nezunk es hireket sem olvasok - tudatosan es boldogan :)) igy is eljut pont annyi mindenbol, aminek el kell. De tudod, az ember azt vonzza be, amire rarezeg - en a pozitiv dolgokat vonzzom be, mert az en vilagomnak a kivetitese is az, s ahogy atjon a soraidon keresztul a tied is :)) Az ember barhol boldog lehet, fuggetlenul attol, hogy milyen az aktualis politikai v gazdasagi helyzet! Az egyeni boldogsag es boldogulas szerencsere nem azon mulik, hanem teljes mertekben a gondolkodasmodunkon es a vilaghoz valo hozzaallasunkon. Tudod, ahogy szoktamvolt irni tobbszor is, barhol, barmikor es barmilyen helyzetben meg lehet talalni mindenben a jo dolgokat es a negativokat is - a valasztas, hogy mi magunk mit veszunk eszre es mit latunk bele a vilagba tenyleg csak rajtunk mulik.
Gondolhatod, hogy ameddig Del-Koreaban eltunk, addig Eszak-Korea miatt aggodtak ertunk otthonrol, mig most idonkent mi is, ha osszefutunk magyarokkal, azonnal ezt a kommentet hallani mindenkitol: ''hat most Spo-ban sem rozsas a helyzet/ ott sem lehet konnyu most...'' Aki igy all hozza, az altalaban barhol is el, ott ugyanezt tapapsztalja. Szoval, ha a te meglatasod szerint tudtok boldogulni es boldogan elni az Iberiai-felszigeten, akkor hajra! Ha Svajc, Ausztria v Nemeto. vonzz jobban, akkor ahhoz a legjobbakat! A dontes rajtunk all, mindenki mas, mindenki mas helyzetet teremt maganak, de en hiszek benne 100%ig, hogy a sajat valosagunkat mi magunk teremtjuk, nem masok :-))) Ez a felvallas vezet a szabadsaghoz es boldogsaghoz szerintem :))) Mi tovabbra is jol erezzuk magunkat, az elmult negy ev alatt csak fokozodott a szerelem az orszag irant, es egyelore meg mi is maradunk. Ha eljon az ido, hogy tovabb menjunk, akkor az amiatt lesz, mert a kivancsisagunk a vilag irant hajt bennunket tovabb :))) S akarhova is vigyen az utunk, ott is megteremtjuk a boldogsagunkat, ahogy barhol eddig :))"






Én remélem, hogy mindenki hasznát tudja venni Vera sorainak, akinek külön köszönöm, hogy hozzájárult, hogy feltehessem a blogra a levelét! :-)

2 megjegyzés:

  1. :))) es meg az utolso levelben irt sorokkal kiegeszitenem: ''Minden, ami tortenik velunk - legyen az jo v 'tanulnivalo helyzet',azt mi magunk teremtjuk sajat magunk szamara - ami fejlodesunk es elet utunk resze. A fontos csak az, hogy hogyan ertekelunk egy esetleges nehezebbnek tuno helyzetet - mert ugye problemak nincsenek, csupan megoldasra varo lehetosegek :)) Csupan annyit erdemes fejben tartani, ahogy azt mar bolcsen Einstein is megmondta: ''you can't solve a problem with the same mind that created that problem'' :-))
    Majd meg irok valaszt, amit irtal, csak mar delutan nem voltunk itthon! puszi es szep nyarat!!!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm nektek! Ezekre a mondatokra, szavakra vártam. Már csak 11-et kell aludnom. :-) Me voy a España!

    VálaszTörlés