2012. június 29., péntek

Búcsú

Hétfőn sikerült lefoglalni a kiszemelt repjegyeket péntekre malagai indulással, végül nem kellett július 6-ig várni. Úgy terveztük, hogy szerdán lemegyünk Mijas-ba, Krisztiéknél alszunk, kocsit leadjuk Torremolinosba, mi pedig pénteken repülünk. Mindenképp találkoznom kell még az ügynökség tulajával is, megbeszélni pár dolgot, ezért is innen repülünk.
Ehhez képest Kriszti addig erősködött, hogy menjünk le már kedden, hogy végül sikerült meggyőznie. Egész nap takarítottam, pakoltam, hogy rendben hagyjunk ott mindent, hűtőt súroltam, felmostam. Búcsúzóul J és a gyerekek lementek még késő délután egy utolsó fürdésre a tengerhez, az Arenalra, utána elrohantunk venni egy kézibőröndöt, mert csak három volt. Nagynehezen fél 10 után sikerült elindulni teljes izgalomban, a gyerekek végigkiabálták az első pár km-t, hogy "Szia Javea, szia Toscamar, szia Kormi, stb." :-) Egy helyen sikerült elkavarodnom, mert a navit sosem használom, tudom az utat, de J-vel dumáltunk, nem figyeltem a táblákat, Ő meg szimplán nem szólt, hogy jobbra kell lekanyarodni, arra van Granada. Szerencsére csak pár perc kerülő volt. Az autóból mindenféle fura hangok jöttek, egy lyukas garast nem adtam, hogy rendben leérünk, úgyhogy fohászkodtam végig - hatásos volt. Granada közelében már lenyugodtam, Malaga irányába fordulva pedig gyönyörű villámokat csodálhattunk - eső nem esett viszont. Fél 5 után értünk hullafáradtan, de nem bántam meg, hogy éjjel jöttünk, mert így is végig 27-30 fok volt éjjel(!), nappal talán ki sem bírtuk volna. Kipakoltuk a gyerekeket, 5-kor beestünk az ágyba. Nagyon fülledt meleg volt és van, viszont reggel sikerült valami éktelen csörömpölésre ébredni. Kiderült, hogy a szomszéd házban felújítanak, egy konténert raktak le és abba hordták ki a sittet..... Kérdeztem is Krisztit, hány év alatt lehet megszokni, hogy a 2 m széles macskaköves úton akár éjjel is mehet motor, hallani a szomszéd beszédjét .... állítólag 7 év elég :-D

Szerdán punnyadtunk egész nap, mert mindegyikünk fáradt volt, csütörtökre viszont meg volt beszélve Gerardoval (Övé az ügynökség, Vele dolgozom), hogy megnézzük az apartmanokat. Előtte beugrottunk egy villába is Marbella és Puerto Banus között, dobtam is egy hátast...na nem attól, hogy elbűvölt volna. Emlékeim szerint 5 hálós, 2 fürdőszobás, régebbi építésű villa lehetett, de borzasztó rossz helyen, 80m az autópálya, egész nap hallani a zajt; a szomszéd telek üres és gazos, a házból egyenes kilátás nyíilik egy félbemaradt szerkezetkész házra. A ház belül borzasztóan lelakott volt (én mondjuk borzasztó finnyás vagyok a tisztaságra is, úgyhogy nem mérvadó esetleg az ítéletem :-) ), totál igénytelen berendezés, lefestett csempe, régi villanykapcsolók, konnektorok. Kérdeztük, hogy mennyiért kiadó egy ilyen "villa", amitől dobtuk a következő hátast: 1500 EUR/hét főszezonban. Hát mondom Krisztinek, én 100 EUR-t sem adnék érte, de végül megegyeztünk abban, hogy ez olyanoknak ideális, akik eljönnek ide focimeccset nézni, közben lehúznak jónéhány sört, majd a hálószobából hullarészegen fejest ugranak a medencébe, kellően hangosak, mert akkor a pálya zaja sem tűnik fel nekik, és senkit nem zavar, ha a kertet is összehányják (bocsánat).
Megnyugtató volt viszont, hogy a Casares mellett fekvő apartmanok nagyon jók, jó az elrendezés, felszereltségük, és ha minden jól megy, ott fogunk lakni is szeptembertől :-)



2 megjegyzés:

  1. Ezekszerint nem a Costa Blancara tertek vissza szeptembertol, vagy ez csak atmeneti lesz Casaresben?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztos, hogy lent délen, Costa del Sol-on fogunk lakni. Jó lenne a mijas-i sulit megpályázni, mert oda járnak a barátnőm fiai és könnyebb lenne Lindának is egy osztályba járhatna Noellel. Viszont lakásunk Casaresben van "foglalva" és ott lenne dolgom is, úgyhogy egy megoldandó feladat áll még előttünk :-) Viszont Tarifa közelsége nagyon csábító, imádom azt a részt, főleg Punto Paloma-t. ;-)

      Törlés