2012. május 20., vasárnap

Vészesen közeledik....

már a nap, és haza kell mennünk Magyarországra. Őszintén szólva még egy deka honvágyat sem éreztem, ami miatt kapom is a szemrehányást, de ugye nem bevallani sem lenne jobb? Állítólag jó háromnegyed év után kezdődik az a folyamat, nos, mi még kevés híján, de nem tartunk ott. Lindának menni kell vizsgázni és nekem is vannak intéznivalóim, de mivel elég elszánt vagyok (és tudok lenni), így mihamarabb újra vissza is fogunk jönni :-) A projektek szerencsére elindultak, és bár nehezen viselem, amikor másra kell várni és nem abban a tempóban haladnak a dolgok, ahogy én szeretném, most kénytelen leszek kivárni. A spanyolok sajnos nem arról híresek, hogy rögtön és azonnal cselekszenek, ezt már többször tapasztaltam, talán ez a legbosszantóbb számomra egész Spanyolországban :-) Aki ismer, tudja, hogy elég gyorsan cselekszem, gyorsan jönnek a gondolatok is, ha valami újról van szó, épp ezért dupla kín, hogy pont még ezen is dolgoznom kell (magamon), hogy eme területen is tanuljak némi türelmet... Mindenesetre épp a napokban beszéltük meg Adriennel (autószerelő párja Torremolinosban), hogy válság és munkanélküliség ide vagy oda, a spanyolok bizony nem különösebben izgatják magukat, ugyanolyan ráérősen teszik a dolgukat. Márpedig ebből én azt a következtetést vonom le, hogy akkor még mindíg nincsenek kellően rászorulva, hogy mielőbb tegyenek is valamit, és dőljön a lé :-)

Mivel a héten pont ez történt, és már megint több napja várok egy fontos emailre, így elakadtam, nem tudok tovább lépni - sose kezdj egy spanyollal? :-D Nem szeretek tétlenül ülni, így bevetettem magam egy kicsit a wordpress tartalomkezelő világába egy online tanfolyam segítségével, amit bár 5-6 hónapra tervezett a készítője, én 2 nap alatt megettem (a Photoshop-pos részeket részben kihagytam viszont). Miután azonban van már egy meglévő oldalam, amit még Cs készített tavaly, de az meg joomla-s,  így addig győzködtem magam, hogy arra is ránéztem. Nem tudom, látott e már valaki "hátulról" adminisztrációs felületet a joomla-ban, de megmondom őszintén, hogy többszöri ránézés után sem igazán értettem és borzasztó bonyolultnak tűnt. Ehhez képest a wp kezelhetősége tisztára szőke nős szerintem :-) Szóval nagyon könnyű, a widget-ek hozzáadása, sabloncsere, meg minden szerkeszthető egyszerűen.. 2 nap tömény wp után azonban ráuntam kissé (napi  15 órában nyomva) és újra bemerészkedtem a joomla menüjébe. A youtube-on csodálatos oktató videók vannak hozzá, úgyhogy gyakorlatilag egy nap után sikerült átlátnom mi hogy, ma pedig már az a sikerélmény is megtörtént, hogy végre felfogtam a menük-menüelemek-modulok-kategóriák stb. kapcsolatát (de a wp-ben ez még nekem mindig nem teljesen egyértelmű). A profik szerintem most akkor ne olvassák tovább innen, mert fogni fogják a fejüket :-D
Szóval képtelen voltam felfogni, hogy milyen menü ami fent van mondjuk a weboldal felső részén keresztbe és mi az ami oldalt, akár több is, aztán a menübe mit kéne berakni, kategóriát vagy modult vagy cikket - de jelentem, ma rájöttem - és ráadásul nem is a wp-ben, hanem a joomla-ban, aminek ez a része sokkal egyszerűbb és számomra átláthatóbb. Úgyhogy most felváltva tanulom mindkettőt, a joomla-val nagyon jól állok, gyakorlatilag megvan a honlap sablonja, elrendezések, csak fel kell tölteni a tartalommal. Jó néhány trükköt lehet találni a neten, hol lehet szerkeszteni a sablonokat, átírni a css fájlokat és tényleg nem nehéz, nem igényel semmi extra tudást. Sikerült egy foglalási rendszert is beépíteni, valahogy este ilyentájt - 1 óra múlt - sokkal fogékonyabb vagyok, nem tudom miért. A harmadik a Prestashop - mikor melyikhez van kedvem :-) -, ez is elég könnyen szerkeszthető, persze sok feneklést igényel mindegyik, de hát ilyen a webes munka.

Más. Macskaügyben nem tudok sok újat írni, sajnos a kicsiket azóta se láttuk :-( Adrienn viszont vigasztalt egy kicsit azzal, hogy előfordulhat, hogy nagyon eldugta őket az anyamacska valahova, mert ha elvették volna tőle, akkor nagyon ideges lenne és fel-alá járkálna, meg érezhetően a teje is fogyna. Ehhez képest teje van bőven az látszik, jókat alszik nálunk, elég sokat van itt, de női érzéseim azt mondják, hogy a kölykök megvannak, és jó helyen :-)

5 megjegyzés:

  1. Nyugi, honvágyunk nekünk sincs, pedig nem 3/4 hanem 3-4 évnél tartunk. Soha nem volt egy percig sem, nem is igazán értem amikor kérdezik, hogy pontosan mit is kéne éreznem. Jó itt és kész :-)

    A poszt további részéből egy kukkot sem értettem, úgyhogy ahhoz inkább nem okoskodnék... :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én szoktam ilyeneket olvasni, hogy "külföldön élek, de a szívem Mo-on van" - na ezek számomra érthetetlenek :-) (elég amúgy csak a híreket elolvasni, hogy az ember még a gondolatait is elhessegesse Mo-ról, sajnos :-( ).

      A poszt második részéből 2-3 hete még én sem értettem volna semmit, de hidd el, egyszerűbb, mint gondolnád :-) Csak nekiállni nehéz :-)

      Törlés
  2. Enikő! Kérlek adj egy emil elérhetőséget. Június 25-től megyünk (egyenlőre 2 hóra) Alicantéba. De én tovább szeretnék maradni. Néhány privát kérdésem volna ha nem zavarlak vele. Irigykedve olvassuk minden bejegyzésed. De a nyomodban vagyunk. :-) Köszi. Tibi dutibi@gmail.com

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Tibi! Persze, bármiben szivesen segítek :-) Ugyanez a mailcímem is, costablancafan és gmail pont com :-)
      Várom leveled, üdv Enikő

      Törlés