2012. augusztus 21., kedd

Micsoda éjszaka volt!

Tegnap este Apu megfűzött, hogy a gyerekek kedvéért nézzük meg a tüzijátékot, úgyhogy elmentünk József-hegyre és bár elég tömeg volt, azért jól lehetett látni. Későn értünk haza, nyűgösek voltak már persze a kölykök 11-re sikerült őket ágyba dugni és én is mentem rögtön vízszintesbe. Éjjel 1-kor jött Linda, hogy Ő akkor most hányni fog és már guggolt is le a szobában az ágy és a szekrény közé, és jött, aminek jönnie kellett. Persze kb. 0,5 másodperc alatt pattantam ki a legmélyebb álmomból és csak néztem, hogy most ezt nekem itt fel kell törölnöm az éj közepén. Tiszta szerencse, hogy utálom a szőnyeget és nálunk sehol nincs szőnyeg, így még viszonylag egyszerű a dolog. Azt mondjuk már százszor elregéltem Lindának, hogy nem kell bejelenteni ilyen eseményeket, Ő amúgy is ebből felkészült, tehát irány a fürdőszoba, majd ráér onnan kiabálni, hogy menjek. Simán megúsztuk volna ugyanis, ha egyenesen oda megy és nem hozzánk. Na mindegy. Fél óra törölgetés-felmosás után lefeküdtünk, hogy akkor minden ok és persze már épp aludtam volna el újra, jött a következő roham - de ilyenkor már felkészült vagyok, ott az edény. Így ment ez hajnali 6-ig, így gyakorlatilag Patrikon kívül senki nem aludt. Reggel 8 után azért felhívtam a gyerekorvosunkat, hogy mit csináljak, mert semmi folyadék nem marad meg benne, nehogy kiszáradjon, aztán újra még egyszer, hogy talán jobb ha elviszem és ránéz és kizáratom a vakbélgyulladás lehetőséget - mert a hasát is fájlalta. Na ebben a pillanatban jött Patrik és eresztette el magát Ő is az előszobában, úgyhogy így egyértelmű lett, hogy szerencsére nem vakbél. Felhívtam J-ékat, hogy Náluk mi a helyzet, mert ott voltunk vasárnap, és kiderült, hogy Náluk is balhé volt hajnalban, így viszont egyértelműen kizártuk a kaja és egyéb dolgokat, maradt a bűnös vírus.
Most alszik mindkettő - remélem ezzel el is múlik az egész, mert nálunk szerencsére nem szokott egy ilyen sokáig tartani. Lázuk nincsen.
Még szegény macska is megmenekült, akit tegnap az erdei sétáról hoztak magukkal, kb. 4 hetes lehet és borzasztóan sovány. Már az is eszembe jutott ugyanis, hogy esetleg a macskától szedtek össze valamit és már épp azon voltam, hogy gyorsan elviszem, mielőtt mindenféle kórság ütné fel a fejét. De így mázlija van. Legalább neki.

2 megjegyzés:

  1. Szia! :)
    Tegnap találtam rá a blogodra. Gyakorlatilag végig is olvastam. :))) Hihetetlen kalandos életet éltek, nagyon tetszik, a feltett képek gyönyörűek, csodás helyen fordultok meg. Hatalmas élmény lehet ez nektek. Jobbulást kívánok anyukádnak, és a gyerekeknek is! Kis diéta, bő folyadék, hamar túl lesznek rajta. :)
    Csilla

    VálaszTörlés
  2. Szia Csilla, köszi szépen :-) Igen, kalandos volt, úgy néz ki, szeptember közepétől folytatjuk a kalandokat de a déli részen ;-) Enikő

    VálaszTörlés