2013. május 26., vasárnap

Ha rosszul indul, rosszul is folytatódik

Legalábbis így tűnik az egyik német páros nyaralásának kezdete és folytatása. Kezdődött azzal, hogy leegyeztettük, hogy Jerez-be érkeznek repülővel, mert onnan sem vagyunk messze - 130 km, Malaga 87 km - az a kis különbség már nem számít. A nő - a cigarettának meg az alkoholnak köszönhetően kb. 60-nak saccolnám - indulás előtt le is csekkolta a google-n állítása szerint. Ehhez képest, pénteken kiborulva érkeztek meg (ja és nevet sem mond ám a telefonba, csak annyit hogy itt van, én meg találjam ki, hogy mégis ki az), hogy bejárták majdnem egész Andalúziát, mire elértek ide. Én csak néztem, mert hát 130 km az ugye nem fél Andalúzia, de aztán kiderült, hogy a GPS-ük (mondom én, kukába vele!) először felvitte őket Sevilla-ba, majd onnan Antequera-n keresztül Malagára, ezután felvitte őket Ronda-ba (!!!!!!!!), majd vissza le a partra. Az mondjuk számomra felfoghatatlan, hogy valaki hogy indul el térkép nélkül; ahogy az is, hogy ha valamit már megnéztem előtte, akkor miért nem kezd el motoszkálni, hogy rossz irányba mennek. Úgyhogy kb. 6 óra autókázás után - ráadásul nem klímás autót kaptak, mint ahogy rendeltek - persze minden bajuk volt már a lakással is, holott az egyik legszebb lakást kapták. Így szokott ez lenni. Hiányolták a SAT-TV-t (gondolom német csatornákkal?!), amiről sehol nincs egy szó sem, arról viszont igen, és hangsúlyozottan, hogy NEMDOHÁNYZÓ (!!!) a lakás, ehhez képest ma rájuk kellett szólnom, miután bűzlik a füsttől az apartman, hogy márpedig dohányozni nem lehet bent.
A zuhanyfülkéhez szerintük érettségi kell (??), mert a zuhanypanelen nem csak a zuhanyrózsából tud a víz jönni, hanem mindenféle masszázsfunkciók is vannak; de ezek teljesen egyértelműek a felfestett kép alapján, úgyhogy ha az ember szán rá fél percet, hogy végignézze, akkor azért rá lehet jönni.
Van még csomó más problémájuk ám, most nem részletezem egyesével, ebben az állapotban nyilván minden bolhából elefántot csinálnak és semmi se lesz jó.
Azt hiszem elkiabáltam magam a múltkor, hogy a németekkel nincs gond :-D

4 megjegyzés:

  1. Nekünk nincs gps-ünk, ne nics lesz, mert az csak két dolgot tud: lustítani és butítani. Én a papírtérkép híve vagyok, mint ahogy a nyomógombos telefoné is :-) és remekül megtalálunkmindig mindent mindenhol.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is, én is!!! :-D Nekem van a kocsiba, de a rádiós, de ahogy írtam, nem szoktam soha bekapcsolni, csak ha egy nagyvárosba egy fix címre kell menni (esetleg). És igen, lustít és butít, mindenkinek ezt mondom :-) Én eleve imádom böngészni a térképet! Ja, és sokkal kevesebbet bolyongok mint mások GPS-szel (sőt, igazából nagyon elvétve fordul elő, hogy eltévedek).

      Törlés
  2. 2008ban vettunk gpst, azota mar a telefonomban is van es gyakran csak arra hasznalom, h megnezzem vele h milyen a forgalom, melyik uton menjek, ahol nem dugulok be. Tud ilyet a papirterkep? :P
    Engem meg sosem vitt a susnyasba, kerulni sem mentunk, mondjuk ezt is esszel kell hasznalni, mint mindent az eletben. Van, aki papirterkeppel teved el.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Itt azért másképp működnek a dolgok, egy csomó úton hiába jelezne forgalmat, nem tudsz más alternatívát, ha csak egy út van :-) Nekem a rádiós verzió van, Németországban jó volt, mert ott sok a dugó a pályán, és mindig frissen jelezte a közlekedési hírekben, ha valami van. Itt még dugót sem láttam, ha visszagondolok. Más egy nagyvárosban és más "vidéken".

      Törlés