2013. augusztus 16., péntek

Jelenetek egy házasságból 1.

A férj bár még csak középkorú, bizonyos esetekben már szemüveget hord, rosszul lát, rövidlátó. Ami nem gond, ha valaki tisztában van vele és a megfelelő pillanatban felrakja a plusz két szemét, hogy a szükséges dolgokat jobban lássa. Ilyen pl. a mosogatás, bár ha az ember végighúzza a kezét egy tányéron vagy egy láboson, akkor érzi (ha nem is látja) hogy még maradt ott valami.....
Férj tegnap a sarki közértestől állított haza egy szalámival. Bár véleményem szerint a szalámi és a kolbász azonnal hűtőbe rakandó, főleg ilyen melegben, a férj a szalámit az esti csemegezés után a konyhaasztalon hagyta, majd reggel végül berakta a hűtőbe. A közértestől a zacskóban elhozott szalámira a délelőtt folyamán a feleség  talált rá.Nagyjából a proszektúrához hasonló látvány fogadta: hűtő állati  tetemekkel.
Gyanítható, hogy a hangyák nem bemásztak a hűtőbe, hanem már eleve a zacskóban és környékén voltak, amit a férj nem vett észre. Feleség nagy állatbarát, ezért úgy dönt, hogy menti ami menthető, a hibernálódott hangyákat a szalámival együtt kiveszi a hűtőből, útjára ereszti őket felmelegedés után. Kis gondolkozás után a döglött hangyákat a hűtőben hagyja mégis, Ő ugyanis csak élő állatokkal hajlandó foglalkozni,  a halottak a proszektúrára valók és a hullaszállítók feladata (magyarra fordítva: a férj).

ps.: A férjet ma este a következő, hűtőbe rakott figyelmeztetés fogja várni: The morgue is full! Pls clean away the cadavers! Thk u! (A hullaház megtelt! Kérem takarítsd el a tetemeket. Köszönöm! )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése