2012. január 7., szombat

Ahol a madár se jár

Persze nem a szó szoros értelmében, mert ma már talán nincs olyan szeglete a világnak, ahol ember ne járt volna, de igyekszünk mindíg olyan helyet választani úticélul, ami nem tömegeket vonz, csak a kalandkeresőket :-) Általában a google earth-ön barangolva szemeljük ki az eldugottabb látnivalókat és próbáljuk felmérni, hogy megközelíthető-e - eddig nagyjából bejött. A mai barlangtúrára - Cova Tallada - ugyan csak János ment és Ő is hiába, mert akkora hullámok voltak, hogy egyszerűen nem lehetett megtenni két hullám között a sziklafalban a 12 m-es szakaszt, míg az ember berongyol a védett helyre.De azért néhány fotót behajolva, hasalva és egyéb lehetetlen pózokban sikerült készítenie - amiről a webalbum is tanúskodik.




Előtte még Dénia Les Rotes szakaszán töltöttünk egy jó órát, ahol szintén kisebb-nagyobb  mélyedések vannak a sziklában. Az alábbi kép is ilyen kisebb barlangból fotózva készült:




Dénia-ba vezető úton pedig megnéztük a Cap San Antoni felé vezető út elején a régi szélmalmok maradványait, melyekből hármat privát célra hasznosítanak (van, aki "lakásnak" alakította át).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése