2012. január 6., péntek

Jávea és környéke

Magyarországon valószínűleg kevésbé közismert Jávea, mely Alicante és Valencia között pont félúton helyezkedik el, mindkét város repterétől egy órányi autóútra. A legolcsóbb idejutási lehetőség a Wizzair járatával Milano/Bergamo-ig, majd onnan Ryanair-rel Valencia repterére. Ha rugalmasak vagyunk, akár 12000 Ft-ból kihozhatjuk a repjegyet oda-vissza, fejenként, egy kézipoggyásszal számolva. 

Jávea-hoz mintegy 25 km-nyi partszakasz tartozik. A homokos Arenal kisgyerekkel is ideális, több játszótér is található a parton és végig éttermek a hozzá tartozó sétányon. Az elegánsabb Playa La Grava kavicsos, a sétány tele hangulatos kávézókkal, éttermekkel és ha véletlenül valaki egyszer erre tévedne, akkor nyugodtan térjen be a sétány végén található Miramar Hotel kávézójába, mert az egyik felszolgáló magyarul is beszél :-)

A kikötő végéből, egy izgalmas túrával közelíthető meg a Cala Tango, ha egy kis magányra vágyunk. Piknikcsomagot vigyünk, ha hosszabb ideig maradnánk.



A Cap de la Nao felé haladva több kis öböl található, melyek közül a Playa Ambolo télen is alkalmas napozásra, abszolút szélvédett. Január 1-én a gyerekek vígan pancsoltak a vízben 25 fokos melegben :-)
Nyáron nudistastrandként működik, és bizony télen is "oben" (és "unten") ohne napoznak :-)



Granadella öble szintén kevésbé forgalmas és még egy-két étterem is található, melyek csak szezonban működnek. Reménykedtünk, hogy január 1-én egyedül leszünk esetleg, ehhez képest kész átjáróház volt, sőt, többen a parton pezsgőztek.




Végül még egy kedvencem, a Cala Barraca, szintén kavicsos partjával:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése