2012. április 4., szerda

Benalmadena, Parque de la Paloma

Kriszti barátnőm, akivel gyakorlatilag születésünk óta ismerjük egymást és már egész pici korunktól fogva együtt játszottunk, Mijas-ban lakik 10 éve a férjével és a gyerekekkel. Nyáron sokat voltak Budapesten és szerencsére el tudtak jönni hosszabb időre hozzánk, a gyerekek meg élvezték az együttalvós bulit :-) Most szerencsésen jött ki, hogy pont tavaszi szünet van, így tegnap megbeszéltük, hogy a mai napot együtt töltjük, a gyerekek is már nagyon várták. Benalmadena-ban, a Parque de la Paloma-ban találkoztunk, ez is egy hasonlóan szenzációs park, mint ahol tegnap voltunk Torremolinos-ban, a Parque de Batería (ahova elfelejtettem a fényképezőgépet vinni, de még úgyis megyünk oda, így majd lesznek később fotók :-) ).
A parkot mondjuk navigáció ellenére alig találtuk meg, a táblák összevissza mutattak, a sor mindenhol állt, lépésben lehetett csak haladni, amitől általában én kiborulok, és visszasírtam a Costa Blanca-t (újra), ahol ilyen gond soha nem volt eddig, és mindíg ott tudtam parkolni, ahol épp akartam. Itt csak úgy lehet helyet találni, hogy elöl 2cm, hátul 2 cm :-)

A park jó nagy területen helyezkedik el, a felső részén van bőven parkolóhely; a legegyszerűbb a Biblioteca táblát követni, mert ott van mellette a bejárat. A felső részen van egy hatalmas nagy játszótér, jó sokan voltak - a szünetnek is köszönhetően. Szerencsére a nap nem sütött, így nem kellett félnünk a napszúrástól sem.





Miután kellően kiugrálták - csúzdázták magukat a gyerekek, elindultunk felfedezni a park többi részét. Van egy kis tó, ahol kacsák és hattyúk úszkálnak, szerencsére Kriszti felkészült előre és hozott sok kenyeret, így a gyerekek élvezték az etetést is :-)




A parkban szabadon kószálnak nyulak, csirkék, csibék és kisebb állatok. Még répánk is volt a nyulaknak, bár a nyúltartók tudják, hogy a nyúl valójában nem eszik répát (nekünk volt otthon nyulunk és mondták a nyúltenyésztők, hogy ne adjunk répát nekik).

Több helyen van vécé, van még egy nagyobb tó a lenti, déli részen és középen is egy szökőkút. Nem jártuk be teljesen, mert tényleg nagy :-) Két nagyobb kávézó-büfé is van, lehet kölcsönözni bringóhintót meg ilyen elektromos rollerszerűséget. Még kaktuszok is vannak! :-)















Mondanom sem kell, hogy a mini állatkertet, a kis állatsimogatót is roppantul élvezték!


Aki erre jár és gyerekkel, annak kihagyhatatlan! :-) A közelben van a Tivoli Park (vidámpark) és egy kabinos felvonó is megy a hegyre, ahonnan gondolom fenséges a panoráma. Reméljük, oda is feljutunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése