2012. április 9., hétfő

Velem van a baj? :-)

 Ma - egy foglalási gikszer miatt, amivel tisztában voltam (csak nem minden részletet közöltek velem előre) - átköltöztünk egy különálló apartmanba Marbella közelébe. Egészen közel vagyunk most Banderas-ék házához; holnap majd lemegyünk megnézni :-D Maga a lakópark nagyon fullos, van sok a környéken, 7 km-re található légvonalban a part és gyönyörű a kilátás. DE: luxus ide vagy oda, számomra sokkal fontosabb egy makulátlanul tiszta hűtőszekrény, zuhanykabin vagy kád, mint a teljes falat beterítő LCD tévé. Így aztán mielőtt bepakoltam a hűtőbe, kipakoltam a polcokat, műanyag részeket és mindet elsúroltam, mivel nem egyet borított már penész :-( Sajnos a sütő is alaposabb kezelést igényel majd, mielőtt használni fogom. A "luxus" fürdőszoba zuhanykabinja körben tiszta penész - sokan nem tudják, de az ecet csodát művel - egy liter itt mindössze 0,60 cent, még drágának sem mondható!! A kádat is fél óráig súroltam, az előző lakó szappanos vize meg ki tudja mi rá volt rakódva; a tisztának kikiáltott szoba az ágy alatt csupa kosz (amúgy szerencsés a kő színe, ugyanis csak akkor látszik a kosz, ha az ember lehajol).
Én nem értem komolyan, de ezt már szállodáknál is észrevettem, hogy még egy Marriottban sem takarítanak az ágy alatt???!!

Azt már meg sem említem, hogy ha én mint tulajdonos egy vendégszobát adok ki a lakásomban, akkor az a minimum, hogy jelzem előre, hogy a lakásban kutyát tartok, mert nem mindenki szereti a levegőben folyamatosan szálló kutyaszőrt, meg úgy általában a kutyát a lakásban (én személy szerint utálom). De persze nem szólok egy szót sem (vagy kéne??). Abba meg ne menjünk bele, hogy vannak sokan, akik már eleve allergiásak a kutya/macska szőrére, megérkezik egy ilyen vendég, akkor nem is tudom mit csinál??? 

Igazából ezeken már csak azután bosszankodtam, hogy elvileg nekem a foglalás teljes időszakára járt volna net, de tegnap kiderült, hogy az itt nincs. Mivel elég felkészült vagyok és gondolok minden eshetőségre, így az Orange-os mobilnet stick ugyan nálam van mindíg, csak éppen térerő nincs, magyarul dolgozni azzal képtelenség volt. Igy felhívtam a párt, akiknél Torremolinosban laktunk, és akikhez "tartozik" vagyis kiközvetítik a lakást, hogy valahogy oldjuk meg ezt a dolgot, mivel én jeleztem előre, hogy nekem a net a munkához elengedhetetlen. Végül egyeztettünk, bár nem tudom még mennyire járok "jól"; a lakás nem kap napfényt (vagy csak reggel), földszinti, így elég hideg van bent, miközben kint tök jó meleg van és megrekkentünk ma a 30 fokban. A környéken építkeznek, így csendnek hűlt helye van (én szeretem a csendet :-), egész késő délutánig flexeltek a szomszédban, hurrá. Az automata ha be van kapcsolva a tűzhely, mosogatógép meg a mosógép meg megy a villanybojler, akkor folyton lekapcsol :-( Nem is értem, Javea-ban sosem volt ilyen gondunk, pedig ott ha ment több helyen a fűtés, a mosógép meg a villanytűzhely, akkor se produkált ilyet :-(Ja, és a strand állítólag 6 km, de ezt még sajnos repülve sem hozom össze, nemhogy kocsival....csak akkor miért nem lehet valós adatot írni??
Remélem, nem velem van a baj, hogy túl sokat várok el! ;-)

Slusszpoén: persze le kellett mennünk a hegyről keresni egy Orange-shopot, hogy feltölthessem a kártyát és már nem emlékeztem, hogy milyen szöveget kell küldeni SMS-ben, hogy egy hónapra legyen érvényes. Meg is találtuk a legnagyobb bevásárlóközpontot (La Canada, az n-betűn a hullám de most nem keresem meg), szerencsére nem kellett a másik végébe gyalogolni a boltig. Kérdezem a nőt kapásból, beszél-e angolul, mire mondja spanyolul, hogy nem. Jó mondom magamba nekem mindegy, én biza csak angolul tudom elmondani, hogy mit akarok, de aztán amikor látta, hogy venni fogok valamit, furcsa mód azonnal folyékony angolra váltott. Milyen könnyű kihozni az emberekből a képességet! :-)


2 megjegyzés:

  1. a kosz, a penész engem is meglepett, főleg, hogy magyar viszonylatban, nagyon sokat fizetünk a lakásért. :) Azóta már megszoktam, az utcán is a kutyasz.rt, meg a rengeteg eldobált szemetet...:( Ha jöttök, érezzétek jól magatokat, kocsival tudtok parkolni a felvonónál (ezt gondolom tudod). Ha a gyerekek szeretnének egy jó kis játszóteret, akkor ajánlom a Botanikus kertben lévő helyet, ráadásul az ugye ott van a felvonó mellett. Könnyen tudtok még parkolni Europa Pointon is, és ott is van játszótér, ami szintén szuper, ha nem visz el szél! :))) Saját kocsival jöttök? :) Mert ha igen, akkor figyelni fogom a kocsikat, és ha valaki vadul integet, akkor az én leszek :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tavaly pont épitkeztek még az Europa Point-nál és igen, elvitt a szél, de hátha... :-) Ezek szerint ott is építettek játszóteret, ez tök jó! Igen saját kocsival, de nem magyar rendszámom van, úgyhogy ha egy nyugdíjaskorú, sötétbordó osztrák rendszámot látsz, na akkor azok mi vagyunk :-D Majd megírom mikor megyünk, de sztem hétfőn v. kedden.

      Törlés