2013. július 5., péntek

Még nincs vége!

Ezzel a hűtős párral sok a kaland. Már eleve rosszul kezdődött nekik is az egész útjuk, mert kiverték a balhét, hogy mi az, hogy nincs arra az időpontra szabad hely, amikor nekik szabijuk van és ha nem tudok helyet adni, akkor nekik 1000 EUR-ba kerül a repülőjegy - ilyen és ehhez hasonló balgasággal próbáltak hatni rám. Na én sem vagyok rest, megnéztem hol laknak, oké, legközelebbi reptér megvan, hát innen akárhogy nézem megy mondjuk a Ryanair, ami az adott napra akkor, amikor erről levelezgettünk, potom 35 EUR/fő volt. Mikor ezt  megemlítettem, hogy szó sincs 1000 EUR-s repjegyről, mert itt van a Ryan ami 35 EUR, akkor a következő kifogás az volt, hogy ők nem utaznak fapadossal és hogy Ryanair soha. Oké, semmi gond, akkor jöjjenek amivel akarnak. Megbeszéltük az időpontot, akkor kiderült, hogy az mégse jó (amiért verte a tamtamot először!!!) mert akkor meg üzleti tárgyalás van. Remek. Megvan az új időpont, megvan a repjegy, várjuk a nagy találkozást. Az utazás napján délután jön a telefon, hogy baj van, mert lekésték a repülőt, dugó volt az autópályán (na ja, aki nem akar Ryanair-rel repülni! :-) ). De majd jönnek holnap, vettek másik jegyet (?!). Ez már ketyeg rendesen ez a hét, látom, folynak az eurók (addig jó míg nem az enyém). Vasárnap megérkeznek, megint jön a telefon, hogy a bérautóval is baj van, de majd jönnek. Megérkeznek, remek, tök vidámak (én mondjuk a falat kaparnám, ha lekésném a repülőt). Kedden délelőtt jön a telefon, hogy nincs víz , nem tudnak zuhanyozni és a hűtő nem hűt. Mondom, a vízzel sokat kezdeni nem tudok, mert az itt nyáron simán előfordul, hogy elzárják, ki kell várni. De miért nem írják ki, kérdezik. Mert mondom ez Spanyolország, itt mindig minden váratlanul történik, és a reptéren is az van kiírva, hogy 19.40-kor érkezel, holott a gép még el sem indult ahonnan jön- ez a spanyol tempó, akinek nem tetszik, annak nem kell idejönni :-) De a hűtőt intézzük. Alig 2 óra múlva megy is az ember, megállapítja, hogy a hűtő halott, cserélni kell. Persze ilyenkor hívni kell a tulajt, mert ugye neki mindenre rá kell bólintani. A helyi boltban nincs hűtő méretben, ahogy írtam már, ezért meg kell rendelni. Visszajelzek, hogy vagy még kedden v. szerdán remélhetőleg jön a hűtő, 6 után jeleznek, hogy van víz, tudtak zuhanyozni. Boldog vagyok. ;-)
Másnap csend, hűtőről semmi hír délutánig, amikor is hívnak, hogy elcseszték a napjukat mert Sevilla-ba mentek volna, ehelyett a szobában ültek, de amúgy is, bevásároltak egy csomó kaját több száz euró értékben, mondván, az étterem drága és önellátásra készültek. Ez idáig rendben is lenne anyukám, de Sevilla-ban biztos nem fogsz nekiállni grillezni, mondom magamban, ez így sántít de nagyon.
Csak nyugi, beígérek még két éjszakát csak úgy. Mindenki boldog (mármint ők). A repjegyet megint  megveszik újra két nappal későbbre a Condornál, mert a Ryanairnél külön van a csomag és az drága(?!).  Csütörtökön délelőtt jelzem, hogy a hűtő pénteken azaz ma fog érkezni, este miután pontosítják az időpontot, küldök SMS-t is, hogy pontosan mikor. Ma reggel hívnak a hűtősök, kérik a címet, mindent egyeztetünk, 20 perc múlva ott vannak az ajtó előtt. Hívom a számot - telefon kikapcsolva. Telefon vissza, hogy nem jó, mert nincs ott senki, nincs másik kulcs, nem lehet szállítani. Egész nap próbálom hívni mind a két számukat, hangposta, telefon kikapcsolva. Este 22 órakor jön a telefon. Bocs, nem voltunk otthon. Semmi baj, mondom, vinnék a hűtőt akkor holnap. Gondolkozik. Holnap Ceuta-ra mennek, nem jó. Kérdezem, hogy a kulcsot esetleg beadná e, akkor berakjuk a hűtőt. Nem, az nem jó, de amúgy is, már nem kell a hűtő (??????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!). Nem tudok megszólalni, eddig iszonyú fontos volt, most hirtelen rájöttek, hogy kirándulgatnak és amúgy sem tudnak igazán mit kezdeni a hűtővel, ha napközben nincsenek otthon. Hűtő tehát NEM KELL, ezt sokszor elismétlik, nincs szükségük hűtőre!!!!!
Na ezt kapd ki :-)

4 megjegyzés:

  1. zavarnam az ilyet hazáig basszus, azt hiszik körülöttük forog a világ. Csak nehogy holnap meg azzal jöjjenek hogy megromlott az x euro értékű kajajuk és te vagy a hibás mert nem szerztel hutot időben....

    VálaszTörlés
  2. Ultra gáz ám egyik-másik német, komolyan. Épp azt beszéltük egy barátnőmmel, hogy akiket otthon "semmibe vesznek" (vagy úgy érzik, hogy "senkik") azok itt élik ki magukat egy hét alatt. Elképesztő milyen emberek vannak. Majd többet fogok írni ilyenekről :-D

    VálaszTörlés
  3. Igen, igen, írj még ilyenekről, mert tök érdekes!!!! :-)

    VálaszTörlés
  4. Tudod, mondtam már: az a nemzet, amelyik azt a szót, hogy "szeretlek" képes úgy mondani, hogy "ich liebe dich", az egyéb gazságra is képes... ;)

    VálaszTörlés