2013. április 10., szerda

Gibraltári kalandok

Tegnap kitaláltam, hogy ha már tiramisut csinálok, amit beígértem Tündiéknek, akkor ahhoz bizony a jó kis angol tejszín kell, ami szinte vajszerűvé verhető fel, úgyhogy Gibraltárra kell menni a Morrisonsba. Na persze nem csak amiatt, mert azért luxus lenne 34 km-t autózni 3 dl tejszín miatt, de akkor legalább sétálunk egyet, megnézzük mi változott; teletankolunk, mert ott olcsóbb az üzemanyag és nagy a tankom; megvesszük La Línea-n a festéket a Carrefourban a kerti fa garnitúrához, amire G rábólintott, hogy felújítható, így megint lett kis munkája Tibornak.
Ebéd után (király dolgom van amúgy, muszáj dicsekednem: nem kell főznöm :-D tegnap carbonara spagetti volt az ebéd, ma pedig gombás marhaszelet, isteni volt mindkettő!) gyorsan el is indultunk, szédítő meleg volt, ragyogó kék ég. Megmutattuk Tibornak a Catalan Bay-t, ahol annyi változás történt, hogy felszereltek két zuhanyt és ragyogó tiszta volt a homok, majd átmentünk az Europa-Point-ra, a gyerekek kedvenc játszóterére, ahol szintén történt némi változás: megnyitott egy kávézó, igényes (még), jó kis hely, és persze jól el is találták, hogy ott bizony elkél egy vendéglátó egység. Suli után az összes gyerek ott játszik, sok a turista, jólesik egy kávé, egy fagyi, vagy akár egy ebéd is.
Persze mi is bementünk, ha már az itthoni délutáni kávé elmaradt: mivel fontunk nem volt, megkérdeztük, fizethetünk e kártyával: igen. Aztán persze a táblát is észrevettem a falon, leültünk, megrendeltem a két kávét, majd a meglepetés akkor ért, mikor fizetnék: kártyával csak 5 font feletti vásárlás esetén lehet fizetni. No ez persze nincs kiírva sehol és a hölgy sem mondta. Pech. Mondom sajnos euro nincs, szokásomhoz híven általában sosincs nálam kp. Nagyon nem lettek szívbajosak, én reménykedtem, hogy kivételesen mégis majd fizethetek kártyával, helyette azt mondták, hogy majd máskor ha ott járok, kifizetem. Persze én ezt először így nem nagyon tudtam elhinni, mondanom sem kell, de nem tréfáltak, én meg mondtam, hogy részemről oké a dolog, de legkorábban jövő héten járhatok arra. No problem :-)




Az Europa Point-tól átmentünk még a botanikus kertbe, a játszótérre, majd belavíroztunk a Main Street-re, miután Tibor úgy jött vissza a kocsihoz, amíg mi játszótereztünk, hogy a temetőnél ott kószálnak a majmok. Na persze őket látni kell. Patrik éppen egy pufirizs-szeletet rágcsált, de gondoltuk, addig elfogy míg odaérünk a parkolótól - nem fogyott. Tibor megpróbálta eldugni a kameratáska mögé, de a maki észrevette ám és nem tágított. :-) Nem volt mit tenni, végül a maki megkapta a pufirizst, mielőtt a nyakába ugrana.




Az egyik kisebb a fáról ugrált le-fel, olykor belemászott a két pad közti kukába, kirámolta a kólásdobozt, kiszedte a fagyispapírt, leült vele a padra :-)



A nagyobb eközben kiült az út közepére, nem zavarta, hogy jönnek-mennek az autók:


Végül azért csak továbbmentünk, a majmok is szétszéledtek, főleg, hogy két kutya igencsak rájuk mordult a másik oldalról.

Íme még a tavaszi Gibraltár:






Az utolsó élményünk pedig az volt Gibraltáron, amikor gyorsan felpakolva a tejszíneket,  hangos "sziasztok" köszönéssel a Morrisons pénztárából egy Vivien nevű lány üdvözölt minket :-)

4 megjegyzés:

  1. Jó ez a kávézós sztori és most nagyon irígylem a jó időt, itt ugyanis a hét elején még mínusz fokok voltak és három napja szakad az eső, a napot és kék eget több, mint egy hónapja nem láttam. :-(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, hallom, hogy elég pocsék az idő arrafelé. Mi a legjobbkor jöttünk vissza, kis eső még volt,de mostantól elvileg szept. végéig csak napos idők várhatók :-) Már az eufórikus hangulatom is visszatért :-D

      Törlés
  2. hehe, már Vivien is van? :) Nem lehet, h az Evelin volt? Ha majd megint jártok arra, üdvözöljük az összes magyar Morrisons-ost! :) És Europa Pointra el kell mennem kávézni, ez tuti! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vivien, tuti:-) Majd átadom legközelebb, de mit mondjak, kitől jön az üdvözlés? :-)Jó a kávé az EP-n, ha kint lettek volna a székek-asztalok, még hangulatosabb lett volna, de jó nagy szél volt (mint szinte mindig). Amúgy Gib-en a helyzet nagyjából változatlan volt ;-)

      Törlés