2013. április 21., vasárnap

Izgalmak falusi életünkben

A mai nap is tartogatott meglepetést számunkra. Először is, ma kipihentük a tegnapi kalandtúrát, úgyhogy meglepő módon itthon maradtunk. Ahol mi lakunk, az egy nagyon zárt lakópark, nem egészen a préri közepén, de majdnem. Van benzinkút, van egy chiringuito bár a parton, meg a másik oldalon szintén néhány urbanizáció, ahogy itt nevezik, illetve a parton is húzódik egy, de mindegyik egy külön világ, egymástól elszigetelve. De boltba autózni kell 2 km-t (persze gyalog is lehet menni, aki akar), és szerintem itt autó nélkül nem is lehet létezni (de erre ma rácáfoltak érkező vendégek, hogy lehet :-D ).
Délután kitalálták a gyerekek, hogy fagyit akarnak enni, de ugye ne menjünk kocsival, így akkor max a benzinkútra lehet lemenni gyalog. Kijövünk a kapun, van két rendőrautó a Casaresbe vezető úton jobbra az  egyik urbanizáció felé és rohangálnak a rendőrök. Látszólag persze értelmetlenül. Sétálunk le a benzinkúthoz, akkor jön egy-két rendőr át a dzsungelen (a szemben lévő lakópark egy dombra épült és az út felé meredek, bokros dzsumbuj van csak), nézelődnek, olykor zsebre nyúlnak, valamelyik felfutott - nem értettük persze. Valami történt, az egyértelmű, de ennyi jelenetből nem derült ki semmi. Bemegyünk a shopba, gyerekek kiválasztják a jégkrémet, állunk a kasszánál, mikor a szintén a shopban lévő két lány futófelszerelésben valami lövöldözésről kezd beszélni izgatottan. Hoppá. Angolul beszéltek, csak azért volt könnyű dolgom :-D Úgyhogy egyből meg is kérdeztem, hogy mi történt - mint a kiváncsi falusi nénik, mindent tudni akarok :-)
Mondják, hogy futni akartak fel az úton, amikor néhány lövést hallottak és ijedten visszafordultak, odamentek a rendőrökhöz. Többet nem tudtak ők sem. Na mondom remek, csak nem lőnek le azon a 100m-en míg visszasétálunk :-) Úgyhogy szedtük a lábunkat, persze nehéz fagyival a kézben, főleg egy gyereknek. Közben a rendőrök is futkorásztak a bokrok között, meg az úton, de több lövés nem dördült el.
Még jó, hogy múltkor megjegyezte a másik lakóparkban lakó orosz nő, hogy ez a lakópark, ahol mi vagyunk , nagyon biztonságos. Reméljük, akik lövöldöztek, nem ugrálnak át 3 méteres kerítésen :-D
Ha lesz vmi infóm, megírom, mi volt :-)

1 megjegyzés:

  1. Én nem gondolnék rögtön rosszra, lehet hogy valaki agyaggalamblövészetet rendezett.

    VálaszTörlés