2013. április 16., kedd

Grillparty az óceán partján

Vasárnap estére úgy tűnt, hogy utolsó napra mégis megvalósítható, hogy lejussunk Bolonia-ra, az óceán partjára. Beterveztük, hogy Tibor elkészíti az ebédet itthon, de aztán este a tiramisu után (vagy attól, mert legalább 2 dl rumot sikerült belerakni, ami kiütött minket +  a sangria)  kipattant a fejéből, hogy grillezzünk :-) No, ezen nem kellett sokat meditálni, reggel Tibor elment a húsért, beszerezte a legegyszerűbb kis grillezőt, faszenet, bepácolta a húst még itthon, meg előkészítette a salátát és már robogtunk is dél felé minden szükséges felszereléssel. Én még a szokásos tejszínes őszikrémlevest is megcsináltam, amire aztán meg is kaptam, hogy olyan mint a palacsintatészta (pedig nem olyan és garantáltan nem lehet kisütni :-) ).
Majdnem két óra volt, mire leérkeztünk, gyönyörű napsütés, 25 fok, ki melegebben, ki nyáriasabban öltözve. 
Bolonia playa-n több hajó is fekszik a parton a homokban, úgyhogy Tibor kipécezett egyet és beleköltöztünk. Na nem szó szerint, de jó volt szélcsendes helynek és le tudtuk rakni a cuccokat is. Egyből neki is állt a tűzrakásnak és hamarosan sültek is a finom husik :-) 





Nagy feltűnést nem keltettünk, mert alig voltak, pedig az idő meglepően szép volt.
Bár a szél valóban erősen fújt, mint itt mindig, azért nem kevés színt sikerült magunkra szedni, hiszen a napnak már most áprilisban hatalmas ereje van. A csapat felment a homokdűnék tetejére is, én lent őriztem a cuccokat. Tibor meg Linda még a vízbe is bemereszkédtek :-)

A tervünk még az volt, hogy megnézzük a naplementét a Trafalgar-nál, de mivel időnk még bőven volt, felmentünk Vejer-be is - amúgy is hiányzott az ebéd utáni kávé.










Panoráma

A cukrászda, amit mindig keresünk és hirtelen ott van az orrunk előtt :-)


Ezt a hangulatot nem tudom megunni

Az "i"-re a pontot, ahogy Tündi mondta, a Trafalgar és a naplemente tette fel. Ezért érdemes élni :-)









Cabo Faro Trafalgar



3 megjegyzés: