2012. szeptember 22., szombat

Az első hét

A hét közepén elkezdtem írni egy bejegyzést "Felhők az égen" címmel - nem az időjárásra gondoltam persze -, de aztán ki is töröltem gyorsan, nehogy emiatt kedvét szegjem az ide készülődőknek :-)
Az már egyértelműen látszik, hogy ez a rész, ahol most mi vagyunk, lényegesen kuszább és nagyobb a káosz, mint a Costa Blanca-n. Persze ebből tavasszal keveset láttunk, akkor alapvetően Marbella és Malaga illetve Tarifa környékén mozogtunk. Biztos befolyásolja az is a képet, hogy hónapok óta nem esett egy csepp eső sem, és bizony még a körülöttünk fekvő golfpályák füve is rendesen ki van száradva, lehangoló a sárgaság, a repedezett föld és több helyen látszik a tűz nyoma is.

Nagyon sok házon látszik, hogy szimplán összecsapták az építkezést, sok a félbemaradt, üresen kongó betontömb - jóval több, mint északabbra. A házakból sokszor értelmetlenül futnak ki a vízcsövek, de a part mentén sétálva is nem egy helyen találkoztunk össze-vissza kilógó kábelekkel (kicsit hasonlított Phuket-re). Ugyanazon boltok kínálata is némileg eltér a megszokottól és itt volt az első Aldi, ahol biztonsági őr volt a boltban - igencsak meglepődtem. Ettől függetlenül  itt a lakóparkon belül élvezzük a "csendet" és a nyugalmat, és itt a kapukon belül abszolút biztonságban is érzem magunkat. Kint egy fokkal kevésbé, de nem tudom az okát. Sok az arab ezen a részen, jönnek át és viszik a lepukkadt furgonokkal a kukázott, kiselejtezett dolgokat. Több hajléktalant látok, de azért nem annyira szakadtak, mint mondjuk Mo-on - az tényleg horror volt a belvárosban.

Kerítésen belül persze minden csodaszép. Szinte csak angol szót hallunk, ha szembejövünk egymással, mindenki mosolyog és köszön, bár kicsit azért "mű"-nek érzem az egészet. Átellenben felettünk is egy nagy angol család lakik, kicsit fura, hogy az erkélyen ha kinéznek, akkor telibe látnak, ezt még meg kell szoknom, meg azt is, hogy az alattunk lévő ház ablakai is elég közel vannak a teraszunkhoz és látják, mit reggelizünk :-)    

Reggelente úgy 8-9 óra között, mikor hogy, kakasszóra ébredünk madárcsicsergés helyett. Őszintén szólva fogalmam sincs, hol van a kakas, mert az urbanizáción kívül itt gyakorlatilag semmi nincs körülöttünk, hacsak nem a golfpálya aljában rendeztek be tyúkólat. Itt bent meg biztos nem lehet kakast tartani, még a macskák etetése is kiírás szerint szigorúan tilos, ehhez képest gyönyörű macskáink vannak akik igencsak jól tápláltak és a bokrok alatt mindenhol van egy-egy rejtett tányérka meg víz.

Kirándulások élménybeszámolói jövő héttől lesznek, még két nap és teljes lesz a család :-)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése