2012. szeptember 12., szerda

BP City

Ma berohantam a városba, egészen a Nyugatiig, a WestEndbe, ahol sztem már legalább 3-4 éve nem jártam, mert mint tudjátok én utálok vásárolni meg aztán a belvárost se igazán csípem. Igazából csak a H&M volt a cél és fél órát adtam magamnak, de hamar kiderült, hogy ez is sok volt, ugyanis egészen más a portéka  itt Mo-on, mint bárhol máshol és 134-es méretben gyakorlatilag már semmit nem találtam.
Először azon hüledeztem, hogy még a Jászai Mari téren ahol  kiszálltam pár percre, az Európa Kávéház előtt is milyen húgyszag van, de mindez semmi sem volt ahhoz képest, ami aztán a Nyugatinál fogadott a híd alatt...mindenhol összecsinálva a fal mellett. Tele hajléktalanokkal a környék, akik vígan iszogatnak csoportokban.
A WE tele van viszont biztonsági őrökkel, úgyhogy ott legalább biztonságban érezhetné magát az ember, bár attól tartok, hogy a húszas éveik elején járó majdnem tini "biztonsági" őrök adott esetben bizony elég tehetetlenek...legalábbis kinézetre sajnos eléggé úgy néznek ki. ...Amúgy meg engem irritál már nagyon, hogy akárhova megyek, folyton a nyakamba kullog egy ilyen őr. Tegnap pl. a Mammutban végigkérdeztem egy párat, hogy hol van egy bizonyos üzlet, de nem tudtak rá válaszolni. Őszinte leszek:  sokszor azt sem nézem ki belőlük, hogy a saját nevüket meg tudják mondani.Csak állnak ott mint egy rakás szerencsétlenség, néznek ki 8 órán át a fejükből, meg beszélnek egymással vagy nem tudom kivel, de hogy minek? Ez a feltételezés, hogy biztosan lopok meg kiviszek valamit, csak még jobban elveszi a kedvemet a vásárlástól ami már így is a béka feneke alatt van :-)

Last minute intézés folyik így indulás előtt két nappal, feltankoltam a nélkülözhetetlen kellékeimet, egy bizonyos pudingpor, meg sampon, meg fogkrém, meg nyírcukor mert az ott nincs, sőt, még 3 kg kókuszzsírt is  ki fogok ám cipelni (remélem nem csempészi ki valami egészséges táplálkozásra beállított reptéri dolgozó). Max. 32 kg lehetek :-D

Közben írom már a listát is, a napirenddel, hogy melyik nap mi az ebéd, mert ugye gondos anyuka 9 napra főz a gyereknek meg Apának, szépen leírva mit hol találnak, melyik szinű lábosban, a fagyasztó melyik fiókjában; mikor kell kivenni a fagyasztóból, hogy kell melegíteni, mert nekem az se mindegy és persze nálam mindennek úgy kell történnie, ahogy én ezt jónak látom :-D Szerintem amúgy ez teljesen jól működik, ki szoktam ragasztani a kinyomtatott napirendet a felső konyhaszekrény ajtajára és így mindig szem előtt van, csak kipipálják, amit teljesítettek.

A gyerekek amúgy ma teljesen meg voltak zakkanva, vagy az elmenetel miatt vagy a front miatt, de gondoltam, hogy megszököm, mert már nem bírom tovább. Majd ott végre kitombolhatják magukat :-)

Folyt. köv. délről hétvégén :-)

2 megjegyzés:

  1. Szia Enikő, én tegnap, mikor írtam a vonatos bejegyzésem, kicsit szégyenkeztem, hogy úgy írok a magyarokról, de hát ez az igazság, és akkor pont te jutottál eszembe, hogy te is látod, leírod mindig, hogy mennyivel másabb Spanyolországban, mint itthon. Úgy tűnik, mindenhol másabb. Németországban a boltban nincs biztonsági őr és a saját szatyrodba pakolhatod az árut majd kiteszed a futószalagra. Itthon a múltkor én is hülyét kaptam, amikor az egyik nagy áruházban megálltam a tamponok előtt, mert egy bizonyosat kerestem és az nem volt ott, és addig nézegettem, míg az őr direkt a hátam mögött állt és őrzött. Komolyan nagyon dühített, mert ne nézegesse már, amint én éppen tamponokat pakolok a kezembe, ugyanis a kocsit a sor elején hagytam állni, így kocsi nélkül máris gyanús voltam...Jó utat neked! Most éppen én is pár napot itthon vagyok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Andi, mondjuk lehet, hogy most nálam ez az időszak a kijózanodás lesz itt :-D

      Törlés