2012. szeptember 7., péntek

Ilyen is van!

Sokszor, sok blogban és fórumban olvastam már arról, hogy magyarok külföldön csak arra használják honfitársaik jóindulatát, hogy kihasználják őket. Biztos van ilyen, de most én két másik példát szeretnék leírni, ezúttal még egyszer, így nagy nyilvánosság előtt megköszönni Nekik a segítséget illetve a  fantasztikus ajándékot :-)

Tibor a blogon keresztül talált meg, szintén a kiutaztást tervezték Spanyolországba. Most annyira nem részletezem, de levelezgettünk, majd mivel úgy alakult, hogy még elutazásunk előtti napon Costa del Sol-ra értek, ahol sikerült SOS lakást szereznem Nekik, személyesen is megismerkedhettünk. Augusztusban már felmentek a Costa Blanca-ra, így történt meg, hogy mivel nekem a javea-i házat hirtelenjében ki kellett ürítenem, Őket kérdeztem meg, hogy esetleg tudnának e nekem segíteni kipakolni és tárolni a cuccainkat. Jött az SMS, hogy igen, mennek is, és úgy képzeljétek, hogy kétszer fordultak Alicante és Javea között, mert egyszerre nem fért be a kocsijukba minden. Nem tudok elég hálás lenni, hogy ezt megtették nekem, és nem kellett hirtelenjében repülőre szállnom! :-) Ezúton is egy nagy KÖSZÖNÖM Nekik!!!

Laci és Tünde szintén a blogon keresztül talált meg, éppen egy hetes pihenésre készültek Costa del Sol-ra július közepén. Amennyire tudtam, pár hasznos információt sikerült átadnom, illetve Ők is ott béreltek autót a Centauronál ahol Melinda dolgozik + néhány VIP(rogramm :-) ) -ra hívtam fel a figyelmüket. Mivel akkor még erősen kínzott a honvágy, kérdezték, hogy hozzanak e nekem egy kis tengervizet és homokot. :-) Én viccből visszaírtam, hogy persze, jöhet :-D
Tegnap kisebb halasztások után végre összehoztunk egy személyes találkozót Bp-en, ahova Krisztivel együtt mentünk, és úgy képzeljétek el, hoztak nekem egy-egy szép kis üvegben tarifai homokot és óceánvizet!!! Teljesen le voltam nyűgözve, úgyhogy most a tarifai homok és óceánvíz ott csücsül a szekrényen az ágyamnál :-) Nekik is itt nagy KÖSZÖNÖM érte, számomra ezek sokkal többet jelentenek, mint bármi drágaság.
Most szóljatok hozzá, milyen kedves emberek vannak! :-)



Közben eszembe jutott, gyorsan le is fotóztam, de előtte kényszert éreztünk, hogy megsimogassuk a homokot :-D Annyira finom, puha, hogy Linda bele akart ugrani a homokba. Az Atlanti-óceán vizét is megízleltük, finom sós :-)

2 megjegyzés:

  1. :D ez nagyon szép! (nekem csak jó tapasztalataim vannak eddig a külföldön élő magyarokkal! az elmúlt 14 hónapban, akár Gibraltáron, akár Spanyolországban, akár Angliában, csak kedves, és segítőkész magyarokkal futottam össze. Tudom, lehet, hogy még nem élek elég ideje távol, de le a kalappal minden magyarral, akik rácáfoltak arra a sztereotípiára!!!!) örülök a jó tapasztalatotoknak!!!

    VálaszTörlés
  2. na, ez nem jött össze, fogalmazásból egyes, szóval le a kalappal minden magyar előtt, akik rácáfoltak erre a sztereotípiára. :D Ámen.

    VálaszTörlés