2013. január 22., kedd

Útiterv

Egyelőre az égiek nem hallgattak meg, mert itt nálunk esik a hó rendesen, de egyelőre nem izgulok, legrosszabb esetben este elindulok, hogy hajnalra kiérjek ;-)
Most, hogy tegnap olvastam egy csomó szépet Mallorca-ról, igazán nem maradhat ki ez a nap az életemből, ki tudja, mikor lesz rá időm megint - egyelőre munkásnak néz ki április elejétől az időszak, úgyhogy utazgatásra akkortól nem lehet gondolni november végéig.
Holnap tehát, ha minden jól megy akkor irány Milánó, a Dóm természetesen, igaz csak kívülről - low cost lesz - mert jegyet nem lehet már kapni.... Aztán ott van a kastély közel, meg a főbb látnivalók egy kupacban, aztán irány Bergamo reptere és hurrá Barcelona újra.
Csütörtök reggel alig 35 perc repülés után érkezés Palma-ra, itt egyelőre foglaltam egy kocsit, bár nem volt tervbe véve, de találtam egy C2-öt 5.60 -ért (ami biztosítással benne lesz 10-ben, meg üzemanyag ugye) és ez kihagyhatatlan sztem, főleg, hogy a buszjegy is oda-vissza 5 EUR lenne. Így legalább látok is valamit a szigetből: Soller-be mindenképp elmennék, és meglátom, hogy lehet haladni, talán feljutok a Puig Major oldalában vezető útra, ahonnan gyönyörű kilátás nyíilik a tengerre és a kis tavakra. Km-ben nem sok, csak hát hegyi út, szerpentines, de elvileg beleférhet Alcudia-ig is, onnan meg már le lehet gyorsan robogni a "pályán". No a Katedrálist persze nem hagyom ki Palma-n meg egy kis sétát.
A gép vissza BCN-ba csak 22-kor indul, úgyhogy 9-kor elég leadni a kocsit.....
Szállás hostelben foglalva, négyágyas női, most már bevállalom, garantáltan fáradt leszek, meg sokan dícsérték, állítólag hipermodern, vannak gépek, jó wifi, klassz terasz - bár erőm nem hiszem, hogy sok marad éjfélkor gyönyörködni.
Pénteken Tibidabo, cipőcsere a Sagrada-nál, meg ami még belefér, múltkor nem találtam Disney Store-t, de most, hogy rákerestem, hát nem pont ott van a szálláshely közelében?
Szombaton reggel meg irány BUD, ha az idő is úgy akarja :-) Délután meg már szülinapi zsúr - zajlik az élet, jó ez a pörgés most nagyon!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése