2012. június 12., kedd

Semmi-doboz

Még áprilisban, amikor lent voltunk a Costa del Sol-on, Kriszti megmutatta nekem a "Férfi agy, női agy" c. előadást, amint könnyesre nevettük magunkat és persze be kellett látnunk, hogy tényleg ilyenek vagyunk mi nők és a körülöttünk lévő férfiak is. Ez ma jutott megint eszembe, amikor J ül a gép előtt elmélyülten, jobbról-balról a két gyerek ugyanazt a kérdést teszi fel ötödszörre, de J mintha valami hangszigetelt gömbben, meg se szólal :-D (eleinte hülyét kaptam ettől, mert ez elég gyakran előfordul, de mára megszoktam).

A film 5 részletben fent van a youtube-on, angolul is vagy magyar szinkronnal.

1.rész
a többi itt

Addig is egy kis izelítő:

"A férfi agy: A férfi agy dobozokra osztható fel, minden szépen külön dobozban, külön doboz a sportra, sörre, a feleségre. Nincs kapcsolat köztük, ez hangsúlyoznám ! Mikor egy férfi beszélni kezd valamiről, előveszi azt a dobozt amiben a téma van, elbeszéli, aztán óvatosan, hogy ne érjen hozzá a többi dobozkához visszateszi a helyére. A férfi kedvenc doboza a "semmi doboz", ebben nincs semmi. Egy férfi, amint teheti, előveszi a semmi dobozát. Ilyenkor csak néz egy pontot a falon, horgászik vagy csak ül a fotelben és kapcsolgatja a távirányítót! A Pennsylvania-i Egyetem végzett egy megfigyelést, miszerint a férfiak rendelkeznek azzal a képességgel, hogy abszolút semmire se gondoljanak, és még lélegezzenek. Agyi aktivitást mérő eszközökkel vizsgáltak férfiakat, és szinte az agyhalálhoz hasonló tüneteket észleltek.
      A női agy: Szintén dobozokból áll: vásárlás-, csokoládé-, virág és ajándék-, design-, bizar mód-, stb doboz. Viszont itt minden kapcsolatban áll mindennel ! A kutyasétáltatás a ruha vasalással, a körömlakkozás a virágüzlettel. Ennek a motorja, ami szüntelen táplálja ezzeket a kapcsolatokat, az ÉRZELEM. A nők mindent képesek érzelmekhez kötni (mi is tudnánk csak minket ez nem érdekel annyira), így sokkal több mindent képesek megjegyezni, könnyebben emlékeznek rájuk. A nőknél nincs semmi doboz! Ők folyton gondolnak valamire, folyton "pörög" az agyuk, a fentebb emlitett egyetem szerint egyszerűen képtelenek semmire sem gondolni.
      A válságkezelés két eltérő módját használjuk, míg egy férfi menekülne a nagyvilág elől a semmi dobozához, a nő inkább beszélne róla. Egy férfinek ez jutna utoljára eszébe, és akkor is inkább egy másik férfivel egy sör mellett, nem az ellenkező nem egy képviselőjével"

Lehet, hogy néha szívesen lennék férfi, de csak a semmi-doboz kedvéért. Az én agyam ugyanis képtelen leállni, állandóan zakatol.....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése