2012. június 4., hétfő

Pezsgő élet Javea-ban

Június 1-re gongütésre megtelt Javea, de szó szerint. Amennyire kétségbeejtő volt a kietlenség május közepén, most annál nagyobb élet van! Igaz meleg is van a javából, gyakorlatilag csak 1/2 5- 5 körül lehet lemenni a medencéhez is, mert különben meggyulladunk, én meg ugye amúgy is hamar hőgutát kapok :-) A gyerekek persze élvezik nagyon a fürdést, nehéz őket kiszedni a medencéből. Szerencse, hogy a gyerekmedencét nemigen használják mások, így teleöntik labdával, hajóval meg mindennel és képesek órákig játszani, és a víz is már tök jó meleg. Én kb. 10 percig bírok nyugodtan feküdni a napon, utána úgy érzem, mintha egy betontömböt helyeztek volna rám. Én is jó fej vagyok, hogy tengerpartra vágyom, nem? :-)) Sosem voltam strandolós-homokban fekvős típus, én a jövést-menést többre értékelem, meg a lássunk mindent... Az egyetlen hely, ahol eddig képes voltam órákig feküdni (és aludni!!!) a napon (napernyő alatt, pardon) az Thaiföld volt, mert ott olyan szinten megüti az embert a 100%-os páratartalom, hogy képtelenség két lábon járva tölteni a napot. Mindenesetre reggeli felkelés, reggeli, ki a partra, alvás délutánig majdnem egyhuzamban....azok a régi szép idők! :-)
Érdekes, de ma pl. kijöttem a Lidl-ből és bár nem olyan mértékben, de itt is megcsapott a páratartalom. Amúgy nem érzem, egész nap nyitva ajtó-ablak.
Esténként lemegyünk a partra, 9 körül még mint a méhkas, olyan virgonc mindenki. Tegnap jó poén volt - és ezt (is) imádom itt, levittük Patrik focilabdáját, rollereztek, meg görkorizott Linda. Az Arenalon nagyon jó széles a sétány, lehet mindent csinálni. Elmentünk a végébe, ott van egy szélesebb rész, nekiállt focizni először egy kb. 2 éves talán török kisfiúval (Javea amúgy tiszta multi-kulti hely). Utána úgy jöttünk végig a sétányon végig focizva, hogy öreg nénitől kezdve a tűsarkús cicababán át a kamasz fiúig mindenki rúgott egyet-egyet a labdába, mindenki vidám volt, senki nem neheztelt, ha nekigurult a labda, mindenki játékosra vette a figurát, de tényleg szó szerint mindenki! És mennyire más, hogy ilyen emberek vesznek körül!!!

2 megjegyzés:

  1. Ott már meleg van? Megyünk!

    De most komolyan, én meg a nyarat várom még mindig. Olyan 25-26 fok van és borús az idő. Vasárnap még esett is. Jó, néha előjön a nap és megyünk mi is fürödni, de az az igazi nyári, tengerparti idő, na az ide még nem ért el.
    Mondjuk mi meg melegimádók vagyunk, 30 fok alatt betakarózom a teraszon mert ha nem tűz oda a nap akkor azért hűvös van :D

    VálaszTörlés