2012. június 20., szerda

Mórok és keresztények fesztivál

A szombati fürdőzős napon lettünk figyelmesek rá, hogy fesztivál van Morairában, így gyorsan utánanéztünk a neten, hogy mi lehet: Mórok és keresztények fesztiválja volt a héten.
Mi ez?
"Ez a rendezvény egy megemlékezés az Ibériai-félsziget visszafoglalásáról. Régebben az egész félszigeten megünnepelték, de napjainkban már csak Murciában, Valenciában, Kasztília-La Manchában és Andalúziában maradtak meg az igazi hagyományok.
Valójában egy vallásos ünnepségről van szó, de a jelmezes utcai felvonulás és a színházi előadások egy színes forgataggá varázsolják a fesztivált. A beöltözött városlakók előadják a mórok, vagyis a muszlimok megszállását, majd a katolikus visszafoglalás eseményeit.
Minden város az évnek más szakában ünnepel, attól függően, hogy az ottani harcok mikor zajlottak."


A kikötőtől a főutcáig mindkét oldalon székek hada sorakozott, a székes jegyek 5EUR-ba kerültek. Egészen meglepődtem, de tényleg nem ült le senki jegy nélkül (egy kis sárga matricát kellett kiragasztaniuk akik fizettek), még akkor sem, ha amúgy volt üres szék. 




 A Keresztények illetve a Mórok "csapata" (a morairaonline24-ről)

Christian Side:
Muladies
Conquistadoras
Almogavers
Huested del Cid
Caballeros del Rey D. Jaime (Christian Captain 2012)


Moors Side:
Alm-hadrabba
Almorach
Califas
Almoraima
Marsa Mudaría (Moors Captain 2012)




















Este volt tűzijáték is, erről én sajnos lemaradtam, mert Patrik már nyűglődött, nekem meg fájt a fejem, így a kocsiban vártuk a csapat másik felét :-) Most vasárnap viszont itt Javea-ban is lesz nagy banzáj, a San Joan Fesztivál, úgyhogy megyünk :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése