2012. június 25., hétfő

Buli a javából!

A héten San Joan fesztivál volt, gyakorlatilag egyhetes rendezvénysorozat, amiből jórészt kimaradtunk, mivel a legérdekesebb programok éjszaka voltak (mint pl. a máglyarakás) meg amúgy is, nappal kezd kibírhatatlan meleg lenni. Beneveztünk azonban a vasárnap délutáni záróparádéra, amit így utólag valóban nem lett volna szabad kihagyni. Nem sokat tudtunk arról, hogy pontosan mi is fog történni, annyi biztos volt, hogy felvonulás, hiszen az újságokban és a neten is csak egy fix hely volt megadva. Szerencsére azonban ahogy mentünk a belváros felé a kocsival, éppen megláttuk az óváros elején, hogy ott sorakoznak a parádésautók, úgyhogy gyorsan leraktuk a kocsit és a lezárt terület felé vettük az irányt gyalogosan. Kb. 14-16 nagyobb feldíszitett utánfutós alkalmatosság lehetett, mindegyiken gyerekek vagy felnőttek ültek beöltözve és már készültek a nagy eseményre. Tele konfettivel, mázsaszám cukorka meg mindenféle nyalánkság a kosarukban. A 35 fokban nem lehetett nagy élvezet abban a hacukában várakozni :-) Mi elindultunk tovább, az útvonal egyértelmű volt, hol fognak vonulni, hiszen mindkét oldalon végig ácsorogtak már többnyire a helyiek. Átmentünk egészen fel a régi várfalromokig és ott találtunk még éppen ülőhelyet. Amúgy mindenki kiköltözött az utcára, saját székkel - itt nem voltak fizetős, előre kihelyezett műanyag székek, mint Morairán; valaki egyenesen a nappalijából hozta ki az ülőgarnitúrát és azon helyezkedett kényelembe :-) Egy kis ideig irigykedve néztem az erkélyükön kényelmesen italozgató-ücsörgő népet, néhány óra erejéig szívesen cseréltem volna velük lakást :-)
Bár viszonylag hamar elindult a menet utánunk, valahogy nagyon sokat kellett várni, míg odaértek, ahol mi ültünk. Nem értettük mi történhetett, hol maradtak le, és azt sem, hogy miért rohangál az összes gyerek nylonzacskóval a kezében :-) Nos, erre hamarosan fény derült (Ditke meg már tudni fogja itt :-D ).
Megjelent az első kocsi, jobbra-balra a fent ülő gyerekek kétoldalra szórták a rengeteg konfettit, cukorkát, kisebb játékokat, meg mindent, ami a kezük ügyébe akadt. A gyerekek össze-vissza rohangáltak és mindenki guberált a földről, úgyhogy az enyémeket is élesítettem, hogy kapkodjanak :-) Nem tudom minek, ugyanis nálunk ezek a nyalókák meg nem is tudom mik mind tiltólistán vannak és soha nem veszek, úgyhogy igazán büszke voltam, hogy amig az összes gyerek tömte magába ezt a sok vackot, addig az enyémeknek ez eszükbe se jutott, csak szedegették szorgalmasan a földről :-) Ahogy írtam, nagyon sok ilyen kocsi volt, úgyhogy kb. 3-4 kg-nyi zsákmányt szedegettek össze sok más gyerekkel egyetemben. Persze az enyémeknek ez roppant élvezetes volt, nem kérdés, hiszen még nem volt részünk ilyen eseményben. Linda mondta is, hogy milyen jó itt, mindig van valami izgalmas :-)
A társaság maga roppant vidám volt, tény és való, hogy ilyen utcai bulit én még sehol máshol nem láttam, tudnak élni és bulizni a spanyolok :-)
A kocsik után vonuló zenészek valamint a gyerekeket kísérő felnőttek a parádéskocsik mellett is igen jól szórakoztak és vidámságukat legfőképp a kocsik hátsó részében található bárpult biztosította: csak úgy döntögették magukba a vodkát :-) Bár látványosan cola és fanta látszott, a látszat bizony néha csal :-) Gyakorlatilag full leitták magukat, meg is látszott a fejeken. Egy nagy kört írtak le az Óvárosban, talán összesen úgy 800-1000 méter lehetett.  A végére a gyerekek már láthatóan nagyon unták a folyamatos dobálást, de olyan is akadt, aki szimplán elaludt ülve (kb. 5 éves lehetett a legifjabb). A nagyobbak táncoltak, ugráltak, énekeltek a lassan guruló utánfutókon. Mi 10-ig bírtuk, az esti hatalmas tüzijátékról, ami éjfél után kezdődött, sajnos lemaradtunk - megint -, a gyerekek egyszerűen nem bírták már.

Itt volt a gyülekezés-készülődés


Az Óváros főutcája



Az utcákat beborította a konfetti :-)



Öngyilkos mennyiség :-)




A többi kép a nap folyamán feltöltésre kerül az albumba :-)

1 megjegyzés:

  1. ez a cukorkás móka nálunk januárban volt, Barcelonában pedig vmikor márciusban :) elképesztően klassz élmény :)

    VálaszTörlés