2012. november 3., szombat

Antequera-i kirándulás

Tegnap mivel úgyis Malagán voltunk J érkezése és Juditék utazása miatt, így beszerveztem egy Antequera-i városnézést, amire már régen készültünk, de azért innen Estepona-ból kicsit messze lett volna.
Szép időnk volt szerencsére, bár mindannyian nagyon fáradtak voltunk és a gyerekek lázadoztak is kellőképpen, most még a rolleres verzió sem jött be csalinak.

Antequera közel 5000 éves történelmi múlttal kb. 45 km-re fekszik északra Malagától. Az idővonal jól követhető ebben a lenyűgöző kis városban - már a városba érkezéskor impozáns látvány fogadott minket.


Erőnkből annyira futotta, hogy végigsétáltunk a régi városrészben, érintve a központot. Rollerelezni ugyanis az egyenetlen út miatt nagyon kevés helyen lehetett és a gyerekek végig szenvedtek, mindig vissza akartak menni a kocsihoz és hazamenni.

Church of Santiago

Az új városháza 

Real Colegiata de Santa Maria la Mayor

Hátulról

Alcazaba

Alcazaba



Az egész Óvárosi rész műemléki védelem alatt áll. Nagyon tetszett, hogy egységes az utcakép, nem találtam kiugróan más stílusú épületet az utcákon, melyeket bejártunk.

Szívesen maradtunk volna még mi felnőttek, mert kimaradtak a barlangok, a templomokat pedig a szieszta miatt zárva találtuk :-(

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése