2012. november 6., kedd

Kreatív

Péntek este óta esik az eső, úgyhogy sokmindent nem lehet csinálni, nem tudunk mászkálni és ez már láthatóan mindenkit frusztrál.
A gyerekek szerencsére mindig kitalálnak valamit, múlt héten a Halloween-cuccokat készítették, most éppen a 3. istálló a Schleich-lovaknak. Az elsőt még Linda a megérkezése után kezdte el Patrikkal, hoztunk néhány kartondobozt, ezekre vágtak ajtót, ablakot, megcsinálták a boxokat. A dobozokat szépen kifestéttek, csináltak kaput, ráfestették a lovarda nevét, arany patkó is került rá. Vettünk puha, szivacsos jellegű anyagot a kínaiban, abból csináltak szalmát, és a nyergek és egyéb kiegészítők is abból készültek + még gyurmából készült répa és alma amivel etették a lovakat.
Jankával aztán tovább fejlesztették az istálót meg persze sokat játszottak is vele.
Tegnapelőtt újabb, emeletes istállót készítettek,  gyurmából meg fecskefészket, szintén kifestették, de aztán Linda talált a neten egy még szuperebb istállót, persze ahhoz kellenek még további Schleich lovak, úgyhogy most megint dolgoznak ezerrel.
Jó ez a kreatívkodás, csak annyi a baj vele, hogy már Dunát lehet rekeszteni az ilyen készítményekkel és képtelenség mindent megőrizni. Az óvodai-bölcsődei készítményeket is már egyszer átválogattam, de még így is maradt 4 nagy doboznyi. Aztán meg jöttek a suliból is mindenfélék, gyurmából, tésztából, kagylóból, vécépapírgurigából. Linda az átlagosnál "termékenyebb", legalábbis Jankával meg a többi gyerekkel összehasonlítva - úgy látszik, behozza azt, ami az én életemből kimaradt. Én ugyanis egyáltalán nem vagyok ilyen téren kreatív, elméletben megcsinálom, abban szoktam is segíteni, hogy mit hogy lehet egyszerűen és működőképesen megoldani, de itt ki is merül a dolog. Az én kreativitásom inkább a konyhában bontakozik ki, meg a munkában. Főleg most, hogy be vagyunk zárva gyakorlatilag.
Az érdekes, hogy amit Ők maguk készítenek, az sokkal nagyobb becsben van, sokkal tovább is játszanak vele. Múlt héten végre megkaptuk az ebayen vásárolt legokat, összeraktuk a szeteket - és eddig volt érdekes az egész. Pedig nagyon jó kis autók, lehet velük játszani, lendkerekesek, többféle modellt is össze lehet belőlük rakni. Mégsem kötötte le őket annyira, mint amennyire gondoltam.
Lehet, hogy nem is kellett volna játékot hoznunk magunkkal? :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése