2012. november 15., csütörtök

Los Caños de Meca

Már tegnap is szikrázó napsütésre és kék égre ébredtünk, így az előző hét bezártsága után nagyon örültünk, hogy végre ki tudunk mozdulni. Kedvenc helyeink egyikét, az Atlanti-óceán partját céloztuk meg, ezúttal Los Canos de Meca-t. Tarifától kb. 54 km északra fekszik. Áprilisban már jártunk itt, de nem mentünk ki egészen a világítótoronyig - hiba volt. Krisztiék 3-4 hete ott töltöttek egy hétvégét kettesben és azt mondták, hogy feltétlenül ki kell mennünk teljesen a partig, fantasztikus az a rész, úgyhogy mivel már Punta Palománál elég sokszor jártunk, emellett döntöttünk. 
Sikerült kora reggel - fél 10-kor - elindulni teljes felszereléssel, csak a gyerekek éppen úgy döntöttek, hogy először homokcsúzdázni szeretnének. Mivel ezt nem terveztük, ezért köztes megoldásként Bolonia-t javasoltam, ahol még úgysem jártunk a dűnéknélk, ráadásul ott található a Baleo Claudia (régi római város romjai). Itt álltunk meg először, csak persze elég sokat kellett gyalogolni, utána még fel a dűnékre, hogy csússzon is az a vastag műanyag szatyor (jobb híján), amit a gyerekek lelkesen pakoltak be reggel.


Messze még a cél - Bolonia, homokdűnék

Felmásztunk a legtetejére - csalóka ám, mert amikor azt hittük, hogy már itt a vége, akkor jöttek az újabb buckák :-) Kicsit csalódás volt, hogy a túloldalon nem a partot láttam folytatódni, de így is felemelő élmény.  




Indulhat a móka!


Ilyen a terep
Csak messziről tűnik meredeknek
Baleo Claudia - Bolonia
Innen indultunk tovább Los Canos de Meca felé. Tábla jelzi, hol kell lekanyarodni Cabo Faro Trafalgar felé, de nem érdemes lekanyarodni (legalábbis most nem volt az) mert a parkolóhely zárva volt, beljebb pedig már nem lehet sehol megállni, aztán meg jön a sorompó. Leraktuk a kocsit egy hostel előtt és gyalogosan indultunk. Oda-vissza 2 km összesen, de nem volt unalmas, a gyerekek a buckákon ugráltak, visszafelé meg egymás árnyékára ugráltak :-)  



 Ez a rész valami egészen fantasztikus, körbesétálva a félszigetet, mely 16500 évvel ezelőtt még különálló sziget volt.






A napot Vejer-nél fejeztük be, a gyerekek így is már hullák voltak, mire felértünk ebbe a gyönyörű andalúz village-be.





2 megjegyzés:

  1. Wow, ez a hely nekem nagyon bejön, szuper lehetett!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A kedvencünk ez a rész, Tarifától egészen Cadiz-ig. Hihetetlenül szép, érintetlen, nem az a hely, ahol a turisták egymásba szájába érnek, azt nem szeretem :-) Egy magányos placc, csak a tenger, na, az az igazi ;-)

      Törlés