2012. november 28., szerda

Díszletek között élni

Múlt héten a gyerekek megszavazták a La Líneán található játszóteret, amit már annyira sokszor láttunk, mikor Gib-re mentünk, de még sosem jutottunk be, mert mindig dugig tele volt. Most direkt úgy időzítettünk, hogy péntek délelőtt érkezzünk, így a gyerekek zöme iskolában-óvodában van és Ők nyugodtan tudnak játszani, nem kell mindenre órákat várni. Az enyéim ugyanis azt szeretik, ha üres a játszótér és nem hemzseg gyerekektől (én se bírom  a tömeget amúgy).
La Línea amúgy egy teljesen jelentéktelen város, még sosem mentünk be a központba se, de most úgy döntöttem, hogy ha csak kocsival is, de a "belvároson" át fogunk jönni. Sufni jellegű város (szerintem), ezt már '98-ban is megállapítottam, azóta se sokat változott.
A játszótér a gyerekek legnagyobb örömére tök üres volt, később jött egy kisfiú ugyan, de élvezték, hogy a pókhintát mégis ketten uralhatják és a különböző alkalmatosságokon sem kell osztozni.
Aki itt van a közelben, annak nagyon tudom ajánlani a zömében kötélből álló játszóteret, nagyon jó mozgásfejlesztő!








Legnagyobb örömömre pont felszállt egy gép is Gib-en, bár a feléről lemaradtam :-( Az még tervbe van véve, hogy ha jön J jövő szombaton, akkor egy napra megszököm egyedül és végignézem lehető legközelebbről a fel és leszállásokat Gib-en :-)


Innen aztán még lementünk Algeciras-ba, ami szintén nem egy szép városka, legalábbis a képet eléggé rombolja a kikötő látványa már messziről: tankhajók meg hatalmas daruk. Mindenesetre a déli részen állítólag lett volna egy-két jobb partszakasz a google szerint, de megnéztük és nem tetszett, úgyhogy Alcaidesa felé vettük az irányt.

Alcaidesa parti részére - Sotogrande-hoz hasonlóan  - sorompós átjárón keresztül lehet menni, persze nem kérdez senki semmit, csak a kabinból integet az éppen szolgálatot teljesítő egyén meg gondolom, a rendszámot felveszik, legalábbis ott a kamera. A sorompón túl aztán minden hirtelen csilivili, gondozott a zöld, az erdő, a park, az út széle, a fű magassága is mindenhol egyforma. A házak első látásra gyönyörűek, aztán ha közelebbről és alaposabban nézi az ember, akkor azt látja, hogy minden halott, a házak üresek, az utcák is üresek, ember alig lézeng. Oké, most november vége van, de a nyári főszezon talán 2 hónap, és a sok elhagyatott üres ház, telep, nem arról tanúskodott, hogy nyáron nagy élet lenne ott. Üzlet sehol, még a patika se volt nyitva most, és nem a szieszta miatt. Itt megint ugyanúgy elfogott a rossz érzes, mint Sotogrande-n, nem is értem az embereket, akik ilyen helyen tudnak lakni. Láttunk egy hatalmas telepet, urbanizációt, ahogy itt mondják, kb. 200 lakás, egyben láttuk napi élet nyomát - hogy érzi magát ott jól valaki, ha az összes többi lakás üres??? Mint egy szellemkastély.
Judittal is beszéltük, hogy sok helyen úgy fest, mintha az ember díszletek között élne, de teljesen elrugaszkodva a való világtól.
Az árakat nézve, sok százezer eurót kérnek itt egy házért, hát nem tudom, én egyet sem adnék értük, az biztos. Szeretem, ha gondozott a környék, meg rendben van minden, és nem szeretem, ha alattam-felettem-mellettem folyton zörögnek egy társasházban, de azért ez már az érem másik oldala, ez sem jó.



Parti rész és az Alcaidesa golf


Ezek a házak zömében üresen állnak és ijesztő. Egy-egy lakásban láttuk csak némi élet jelét.

Az ingatlanhelyzettel kapcsolatban az a véleményem - már amennyire rálátok -, hogy itt soha, semmi pénzért nem vennék ingatlant. Aki befektetés célból vesz/vett, az tuti, nem fogja behozni már az árát, főleg ha ezekre a helyekre gondolok, ahol egy szimpla lakás is 200000 EUR-nál kezdődik és jó, ha nyáron 2 hónapig kiadható, de olyan túlkínálat van, hogy még azt is erősen kétlem. Az ingatlanok zöme ráadásul - ha valaki nincs ott folyamatosan az építkezésnél - rossz minőségű, esőre nem készülnek, de ha mégis jön egy-egy nagyobb/hosszabb esős periódus, akkor minden szétázik, a falakon folyik a víz, esz mindent a rozsda és még hosszan sorolhatnám. Az látszik, hogy logikus gondolkodás itt még az építkezéseknél is kizárt, hajmeresztő dolgokat látunk, de itt is, ahol mi lakunk :-) A jó szakember elkelne, ahogy Krisztivel is beszéljük mindig, mert a szolgáltatás, precíz munkavégzés területen még bőven lenne hova fejlődni - persze szimplán lehet, hogy "így is jó", és igény sincs rá?!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése